- Produktbeskrivelse
Detaljer
WOW faktoren er høj når man smager dette brag af en Grappa! Her er alt hvad man kan forvente sig; sure sokker, bitter stof og stram tør smag fulgt op af en eksplotion af frugt fra Amaronen. Dette produkt forener på fornemmeste vis to goder; Amarone og Grappa. Denne grappa er fremstillet på drueskindet fra den bedste Amarone hos Fabiano. Straks efter at drueskindet er fjernet fra mosten bringes det til destilleriet der behandler det med det samme. Destillationen sker hurtigt for at trække mest mulig duft og smag ud af druerne.Fabiano er en af de klassiske producenter i Valpolicella distriktet. Hans vine fremstår som reference punkter for mange producenter. Han høster sine druer fra de bedste marker i Classico distriktets fem kommuner. Efter høsten tørres druerne under de bedste forhold i byen Negrar inden de presses og vinificeres i foråret. Dette skaber en vin på højt niveau som kan nydes nu, eller lagres i op til 15 år fra høståret.Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade.Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 65%, Rondinella 30 og Molinara 5%. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15 grader. Herefter bringes drueskindet til destilleriet og vinen bliver hos Fabiano.Fabiano, Grappa di Amarone della Valpolicella, "I Fondatori" er blank og klar i glasset. Duften er præget af bitterstof, våd skovbund og en tæt kerne af frugt. Smagen er voldsom fyldig med gennemtrængende smag af Amaronen, bitter og stor tung frugt. Dette er en grappa i den klart voldsomme ende, men med enorm finesse i den langeeftersmag.Dette er et produkt der skal serveres for sig selv som afslutning på måltidet. Serveringstemperatur 16-18 grader.
- Yderligere information
Yderligere information
Alkoholprocent Ikke tilgængelig - Bedømmelser